Sabah kahvaltısının, özellikle de kültürümüzde büyük bir öneme sahip olan Pazar kahvaltılarının sağlığımız için hayati olduğu bilinmektedir. Bu öğünlerde sıklıkla tercih edilen zeytin, her yaş grubundan insan tarafından beğeniyle tüketilmektedir. Ancak zeytin tüketimi konusunda yanlış bir yöntem kullanıyorsanız, bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulunmuştur. İşte zeytinin az bilinen zararları...

ZEYTİNİ SAKIN BU ŞEKİLDE YEMEYİN

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu uzmanlarca vurgulanmaktadır ve hafta sonu kahvaltıları ise ayrıca keyif vermektedir. Peki, zeytini nasıl tüketmekte olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin sakıncaları konusunda bilgi verdi.

CANAN KARATAY UYARDI

Birçok kişi, zeytini masaya getirmeden önce suyla yıkayıp bu şekilde servis ediyor. Eğer siz de zeytini bu yöntemle tüketiyorsanız dikkatli olmalısınız. Karatay’a göre, zeytini suyla yıkamak sağlık açısından riskleri beraberinde getiriyor. Zeytinin suyla temasının kısırlık riskini artırabileceğini belirten Karatay, “Sağlıklı ve yağlı olarak bilinen peynir ve zeytinleri, tuzunu almak için suya batırırsanız kısırlığa yol açabilirsiniz. Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyiciler gibi ev kimyasalları ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu kimyasalların hepsi zehirli maddeler içerir. Evlerimizi çok fazla temizlemek yerine, daha kirli bir şekilde yaşayıp temiz gıdalar tüketmeliyiz,” şeklinde konuştu.