Çay saatleriniz için ideal, lezzetli bir tatlı tarifi paylaşacağız bugün sizlerle. Fincan tatlısı, hem yapımı kolay hem de tadımlık harikalar yaratan bir tarif. Mutfağınızda uzun saatler geçirmeden hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tüm detaylarıyla aşağıda:

MALZEMELER:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Muhteşem fincan tatlısı yapımı için ilk adım olarak, derin bir tencereye süt, un ve şeker ekleyelim. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak ocağı açın. Muhallebi kıvam alıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi istenilen kıvama gelince ocağı kapatın. Ardından, tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve tereyağı eriyip tatlımız pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırlanan muhallebiyi hafif ıslatılmış fincanlara dökün. Muhallebi soğudukça kıvamı daha da yoğunlaşacağı için fincanlara dökme işlemini hızlı yapmanız önemli.

BU LEZZET GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Fincanları muhallebi ile doldurduktan sonra, tatlılarımızı oda sıcaklığına ulaşana kadar bekletin. Sonrasında tatlıları buzdolabına koyarak 3-4 saat dinlendirin. Bu süre sonunda tatlılarınız tamamen soğumuş olacak. Soğuyan tatlıları buzdolabından çıkarıp, fincanları ters çevirerek tatlıları dikkatlice çıkartın. Fincanların kenarlarına hafifçe dokunarak tatlıların havasını alırsanız, daha kolay çıkacaktır. Çıkardığınız tatlıları Hindistan cevizi ile kaplayıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!