Davetsiz misafirleriniz için hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet sunuluyor. Hazır baklava yufkası ile yapılabilecek en pratik tariflerden birisi olan bu börek tarifinde, ellerinizin kesinlikle hamura değmeyecek. Yapımı son derece kolay, tadı ise tarif edilemez. İşte muhteşem kıymalı börek tarifi…

KIYMALI BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

9 adet baklava yufkası

200 gram kıyma

1 adet soğan (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)

Tuz, karabiber

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Öncelikle bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • İlk baklava yufkasını düz bir yüzeye serin.
  • Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan bir fırça yardımıyla sürün.
  • İkinci yufkayı da üzerine serin ve yine yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Bu işlemi üçüncü yufka ile de tekrarlayın ve yoğurtlu karışım sürün.
  • Üç kat yufkanın üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcın üçte birini eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu üç eşit parçaya bölün.
  • Kalan yufkalar ve kıymalı harç için bu işlemi yineleyin.
  • Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Böreklerin üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Börekler piştikten sonra fırından alıp bir süre dinlendirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.