Çay saatleriniz için ideal bir lezzet olan pamuk gibi yumuşak poğaça tarifimizle tanışın. Bu tarif ile tepsilerinizi dolduracak ve hem damaklara hem de gözlere şenlik sunacaksınız. İşte, pamuk poğaça yapımının detayları aşağıda yer alıyor;
MALZEMELER
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
Arası İçin;
- Kaşar peyniri
Üzeri İçin;
- Yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ
YAPILIŞI
Bu eşsiz pamuk poğaça tarifine başlamak için ilk olarak hamur yoğurma kabınızı hazırlayın. İçine yumurta beyazlarını ekleyin. Ardından süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Unu azar azar ve dikkatlice eklemeye başlayın. Tuzunu da ekledikten sonra bir spatula ile karıştırmaya devam edin.
Hamur kıvamını bulduğunda, tezgaha alın ve elle yoğurmaya başlayın. Yoğurulan hamuru tekrar kabına alın, üzerini streç film ile örtün ve temiz bir bezle sararak yaklaşık 1,5 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru açın ve unlanmış tezgaha alıp, hava kabarcıklarını gidermek için birkaç kez daha yoğurun. Sonra, hamuru 20 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı avucunuzda yuvarlayarak beze yapın. Bir beze alıp avucunuzda hafifçe açın, iç harçtan koyduktan sonra hamurun kenarlarını birleştirerek yuvarlayın.
BU POĞAÇANIN TADINA DOYUM OLMUYOR
Bezelerinizi hazırladıktan sonra, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için bir süre bekletin. Fırını 50°C'ye ayarlayıp, poğaçalarınızı 15-20 dakika mayalanmaya bırakabilirsiniz. İsterseniz, üzerlerini temiz bir bezle örterek 45 dakika bekletme seçeneğiniz de var.
Ayrılan yumurta sarılarına biraz sıvı yağ ekleyip karıştırın. Tepsi mayası tamamlanan poğaçalarınızın üzerine bu karışımı sürün. Üzerlerine çörek otu ve susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 185°C'de alt-üst pişirme modunda yaklaşık 20 dakika pişirin. Poğaçalar pişince fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!