Çayınızı yalnız içmeyi sevmiyorsanız, işte sizlere lezzetli bir eşlikçi! Bugünkü tarifimiz, tazeliğini haftalarca muhafaza eden cevizli, çıtır çıtır kurabiyeler üzerine. Bu nefis kurabiyeler ev halkınız ve konuklarınızdan tam puan alacak. Aşağıda, cevizli çıtır kurabiye tarifimizin tüm detaylarını bulabilirsiniz.
Malzemeler:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Bir çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 ila 3,5 su bardağı un
- Bir çay kaşığı kabartma tozu
- Bir çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
- Bir çay bardağı doğranmış kuru üzüm
Üzeri İçin:
- Yumurta akı
- Ceviz veya fındık kırığı
Bu özel tarifle çay saatleriniz daha keyifli hale gelecek. Hazırlaması pratik bu kurabiyeler, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak!
YAPILIŞI
Bu enfes, bayatlamayan kıyır kurabiye tarifimize başlamak için ilk olarak yoğurma kabımızı hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta sarısı ve sirkeyi kabın içine alalım ve iyice karıştıralım. Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyerek, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamura ceviz veya fındık parçaları ve dilimlenmiş kuru üzümleri de ilave edelim ve tüm malzemelerin hamur ile homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım. Ardından hamuru tezgaha alalım ve merdane yardımı ile yaklaşık 1 cm kalınlığında düzleyelim.
BU KURABİYEYE HAYRAN KALACAKSINIZ
Kurabiye hamurumuzun üzerine fırça ile yumurta akı sürüp, üzerine ceviz ya da fındık kırıkları serpelim. Daha sonra bıçak ya da pasta ruleti ile hamurumuzu dilimleyerek şekil verelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklar bırakacak şekilde yerleştirelim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene dek, yaklaşık 13-15 dakika süreyle pişirelim. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kurabiyelerimizi servise hazır hale getirelim.
AFİYET OLSUN...