Ne Dut Ne Üzüm Her Gün 1 Kaşık Yiyen Maraton Koşuyor, İbrahim Saraçoğlu Açıkladı Faydaları Saymakla Bitmiyor

Pekmez, içerdiği sağlığa yararlı bileşenler nedeniyle insan sağlığı için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Farklı türlerde sağlık kürleri yapmak için kullanılan pekmez, genellikle dut veya üzüm olarak tercih edilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bir pekmez türünü özellikle vurgulayarak, diğer pekmezlerle kıyaslandığında bu türün çok daha yararlı olduğunu belirtiyor.

İşte, günde bir kaşık tüketildiğinde sağlık açısından büyük faydalar sağlayan o pekmez çeşidi...

HANGİ PEKMEZ DAHA SAĞLIKLI?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, andız pekmezinin içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde en sağlıklı pekmez çeşidi olduğunu belirtiyor. Andız pekmezinin insan sağlığına katkıları ise şöyle sıralanabilir

  • Andız pekmezi, içindeki değerli bileşenlerle gut hastalığına karşı koruma sağlar.
  • Alerji, kaşıntı, egzama ve sedef gibi deri rahatsızlıklarında önemli derecede iyileştirici etkisi vardır.
  • Kalp ve damar sağlığını destekleyerek, her gün bir kaşık tüketilmesi önerilir.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasını hızlandırır.
  • Sindirim sistemini destekleyerek, ishal ve basur gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
  • Kansızlık ve demir eksikliği durumlarında etkilidir.