Yemek kokusunun evinize sinmesi, bir kabus haline gelmesin...
Mutfakta yemek hazırlarken, özellikle yağda kızartılan yemekler veya baharatlı yemekler konusunda dikkatli olmak gerekir; çünkü bu tür kokular hızla ortama yayılır ve evin her alanına yerleşebilir.
Bu kokular, evin içindeki yumuşak yüzeylere (mobilyalar, perdeler, halılar gibi) ve havaya tutunarak uzun bir süre boyunca kalıcı olabilir.
Özellikle soğan kavurma veya derin yağda kızartma gibi işlemler, daha yoğun kokular yayabilir.
Bu sorundan kurtulmanın en pratik yolunu şimdi açıklıyoruz!

YUMUŞATICI KAYNATIN
Bir tencerede çamaşır yumuşatıcısını kaynatmak, ortamdaki kötü kokunun yayılmasını engellemenin yanı sıra bu kokuları hapseder. Bu yöntemle birlikte, mutfağınızda ne pişirildiğini anlamak neredeyse imkansız hale gelir.