Dolar 38.0167 Euro 41.0361 Altın 3759.68 Borsa 9612.84 Sterlin 49.2687 Brend 73.31
28 Mart 2025 Cuma

Kuru İncir Tatlısı Tarifi: Pratik ve Hafif Bir Şipşak Lezzet!

Kuru incir tatlısı, sağlıklı ve doğal şekerle hafif bir tatlı seçeneği sunar. Çay saatlerinde ya da yemek sonrası tatlı isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Peki, kuru incir tatlısı nasıl hazırlanır?

Kuru İncir Tatlısı Tarifi: Pratik ve Hafif Bir Şipşak Lezzet!
25 Şubat 2025 Salı/15:38

Tatlı yapmak için pratik bir çözüme mi ihtiyaç duyuyorsunuz? O halde, damaklarınızı şenlendirecek lezzetli bir kuru incir tatlısı tarifi ile karşınızdayız! Bu hafif tatlı, dengeli şeker oranı ve bol ceviz içermesi ile oldukça besleyici bir seçenek sunuyor. Üstelik, yalnızca birkaç malzeme kullanarak hazırlanabiliyor.

KURU İNCİR TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 18 adet kuru incir
  • Ilık su (incirleri ıslatmak için kullanılacak)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ceviz içi

ÜZERİ İÇİN:

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

İncir Tatlısı Tarifi: İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? | Lezzet

KURU İNCİR TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Kuru incirleri geniş bir kaseye alarak üzerlerini geçecek kadar ılık su dökün ve 30 dakika bekletin.
  • Yumuşayan incirlerin sap kısımlarını kesip, parmaklarınızla içlerini hafifçe bastırarak çukur bir şekil oluşturun.
  • Açtığınız incirlerin içine bol miktarda ceviz içi doldurun ve incirleri dikkatlice kapatın.
  • Doldurulmuş incirleri bir tencereye yerleştirin, ardından üzerine toz şeker, su ve sıvı yağı ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tatlımız soğuduktan sonra, üzerlerine kaymak ekleyin ve toz Antep fıstığı ile şık bir görünüm kazandırın.
  • © Malatya Havadis